Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig jordärtskockssoppa med parmachips

20 feb, 2019
AvRedaktionen
Krämig jordärtskockssoppa med timjan och parmachips.
Supergod jordärtskockssoppa med parmachips som passar som förrätt! Soppan går utmärkt att dricka ur små skålar och då behövs ingen sked.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

20 minuter

Ingredienser:

500 g jordärtskockor

2 potatisar

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

smör

1 dl torrt vitt vin

5 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)

salt och svartpeppar

3 skivor parmaskinka

1/2 kruka timjan

Gör så här:

Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs ingredienserna i smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt koka ihop en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt.

Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

Lägg parmaskinkan i en het stekpanna och rosta tills den blivit knaprig. Dela bitarna längs med på mitten och garnera soppan med parmachipsen och några kvistar färsk timjan. Avsluta med lite malen svartpeppar.

Krämig jordärtskockssoppa med parmachips.
Krämig jordärtskockssoppa med parmachips.

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons