Glass på två ingredienser – utan glassmaskin!

Gör egen glass på vispad grädde och karamelliserad mjölk.

Du behöver ingen glassmaskin för att göra glass hemma. Det går både snabbt och lätt med vispad grädde och karamelliserad mjölk. Resultatet är en ljuvlig, lätt kolasmakande glassbas som kan varieras i oändlighet.
22 januari, 2019

4 portioner

Ingredienser:

5 dl grädde

en burk (400 g) karamelliserad mjölk (dulce de leche)

Gör så här:

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Rör i dulce de leche och blanda till en slät glassbas.
  3. Häll upp i mindre mindre behållare, till exempel matlådor eller skålar som du täcker med folie.
  4. Frys i 2–3 timmar.
  5. Färdigt!

Smaksätt som du vill

Det här receptet är perfekt om ni är flera som ska göra glass, men har olika smak. Ni kan lätt smaksätta de mindre skålarna med era personliga favoriter. Rör ner lite sylt till en jordgubbsrippel, eller blanda i krossad choklad eller kakor. Bara fantasin sätter gränserna!

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: