Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig currysoppa med rostad tofu

24 maj, 2025
Recept på krämig currysoppa med rostad tofu
Peter Kam
Rostad tofu, cashewnötter och broccoli möts här i en krämig currysoppa. Värmande god och funkar året runt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Krämig currysoppa med rostad tofu

Värmande, len och matig soppa toppad med broccoli och cashewnötter.

Annons

2 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 lök
2 morötter
2 purjolök
1 msk olivolja, till stekning
1 msk curry
1 liter färdig grönsaksbuljong
200 g vegansk naturell färskost
1 msk citronsaft
Salt
Nymalen svartpeppar

Rostad tofu:

400 g tofu
2 msk olivolja, till stekning
Salt

Till servering:

200 g sparrisbroccoli
50 g cashewnötter

Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlarBrand logo
Mer för mindre: Lyxiga snabbnudlar

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Rensa purjolöken och skär den i tunna skivor.
  2. Stek grönsakerna i olja i en tjockbottnad kastrull i 2 minuter på mellanvärme. Tillsätt curry och fortsätt fräsa i ½ minut. Tillsätt buljong, koka upp och låt soppan puttra i 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer. Rör ner färskost, så det blir krämigt. Värm upp soppan igen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Skölj sparrisbroccolin. Koka den några minuter tills den är mjuk men ändå har lite tuggmotstånd. Håll den varm.
  4. Rostad tofu: Lägg tofun i en ren kökshandduk, klappa den torr från vätska. Skär i små fyrkantiga bitar. Stek dem i olivolja i en panna i 5–6 minuter tills de är fint gyllene och krispiga.
  5. Servering: Häll upp currysoppan i skålar, toppa med rostad tofu och broccoli och strö över hackade cashew­nötter.

Foto: Peter Kam

Annons