Krämig currysoppa med rostad tofu
24 maj, 2025
Rostad tofu, cashewnötter och broccoli möts här i en krämig currysoppa. Värmande god och funkar året runt.
Annons
Krämig currysoppa med rostad tofu
Värmande, len och matig soppa toppad med broccoli och cashewnötter.
Annons
2 portioner
Tid: 35 minuter
Du behöver:
1 lök
2 morötter
2 purjolök
1 msk olivolja, till stekning
1 msk curry
1 liter färdig grönsaksbuljong
200 g vegansk naturell färskost
1 msk citronsaft
Salt
Nymalen svartpeppar
Rostad tofu:
400 g tofu
2 msk olivolja, till stekning
Salt
Till servering:
200 g sparrisbroccoli
50 g cashewnötter
Gör så här:
- Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Rensa purjolöken och skär den i tunna skivor.
- Stek grönsakerna i olja i en tjockbottnad kastrull i 2 minuter på mellanvärme. Tillsätt curry och fortsätt fräsa i ½ minut. Tillsätt buljong, koka upp och låt soppan puttra i 10 minuter. Mixa soppan med stavmixer. Rör ner färskost, så det blir krämigt. Värm upp soppan igen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Skölj sparrisbroccolin. Koka den några minuter tills den är mjuk men ändå har lite tuggmotstånd. Håll den varm.
- Rostad tofu: Lägg tofun i en ren kökshandduk, klappa den torr från vätska. Skär i små fyrkantiga bitar. Stek dem i olivolja i en panna i 5–6 minuter tills de är fint gyllene och krispiga.
- Servering: Häll upp currysoppan i skålar, toppa med rostad tofu och broccoli och strö över hackade cashewnötter.
Foto: Peter Kam
Annons