Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Krämig blomkålssoppa med osttoast

15 apr, 2017
AvRedaktionen
Krämig blomkålssoppa med osttoast.
Krämig soppa med blomkål som du svänger ihop på nolltid. Servera med en varm toast med riven ost på. Eller varför inte två!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 blomkålshuvud

1/2 gul lök

1 msk smör

vatten

2 msk koncentrerad kycklingfond

2 dl matlagningsgrädde

en skvätt färskpressad citronsaft

salt och peppar

4 skivor baguette

2 tsk smör

2 dl riven smakrik ost

Gör så här:

Ansa blomkålshuvudet och skär bort roten. Dela buketterna i mindre bitar och finhacka den gula löken.

Fräs blomkål och lök i smör och häll på så mycket vatten att grönsakerna precis täcks. Rör i fonden. Låt grönsakerna koka helt mjuka under lock och häll av hälften av vattnet.

Tillsätt grädden och låt koka upp. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Smöra under tiden brödskivorna och fördela den rivna osten över. Värm smörgåsarna i mikron 1–2 minuter eller väldigt snabbt på 200° i mitten av ugnen. Osten ska bara precis smälta.

Krämig blomkålssoppa med osttoast.
Krämig blomkålssoppa med osttoast.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons