kall och Krämig äggtoddy med vanilj

Recept på krämig äggtoddy med vanilj

Anders Schønnemann
En bra äggtoddy är krämig och passar perfekt på påskbordet. Servera den med fördel som en dessert efter påskbuffén!
23 mars, 2021
5 Vintrender du bör ha koll på 2021
Slå på ljud

så gör du Krämig äggtoddy med vanilj

En klassisk påskdrink som kan serveras både kall och varm! Här serveras den kall och svalkande.

Bjud på krämig äggtoddy med vanilj
Anders Schønnemann

4 portioner

Du behöver:

4 äggulor
8 msk rörsocker
1 tsk bourbon vanilj-pulver
1 ½ dl mörk rom
8 dl standardmjölk

Till servering:

Limeskivor

Gör så här:

  1. Vispa upp äggulor, socker och vaniljpulver med elvisp till en krämig smet. Häll i romen och mjölken medan du fortsätter vispa tills det blir skummigt.
  2. Häll upp i höga glas dekorerade med en limeskiva. Skeda över skum och servera.

Recept: Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK