Gör en egen lag med dill, lök och öl eller porter så blir kräftorna ännu godare! Frysta kräftor fungerar utmärkt att använda, men du bör tina dem något innan du sätter igång.
Av Redaktionen
05 augusti, 2016
Tid: 10 minuter
Du behöver:
3 liter vatten
1 dl grovt salt
2 sockerbitar
ca 1 liter lätt sammanpressade dillkronor
1 gul lök (skalad och hel)
1 flaska öl eller porter
Gör så här:
Använd halvtinade kräftor. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och öl och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett kärl som rymmer kräftorna.
Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.
Gör en egen lag till kräftorna!
Av: Anna Wendt Foto: Lisa Björner
Anmäl dig till ELLEs nyhetsbrev!
För det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av, eller alla, våra nyhetsbrev här nedanför.
Klicka i vilka nyhetsbrev du vill få och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox.
Då får du ett urval av veckans bästa artiklar, ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från ELLE, ELLE Decoration eller ELLE mat & vin. Välkommen!