Kräftspad till färdigkokta kräftor

Gör en egen lag till kräftorna med dill, lök och öl!

Gör en egen lag med dill, lök och öl eller porter så blir kräftorna ännu godare! Frysta kräftor fungerar utmärkt att använda, men du bör tina dem något innan du sätter igång.
05 augusti, 2016

Tid: 10 minuter

Du behöver:

3 liter vatten

1 dl grovt salt

2 sockerbitar

ca 1 liter lätt sammanpressade dillkronor

1 gul lök (skalad och hel)

1 flaska öl eller porter

Gör så här:

Använd halvtinade kräftor. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och öl och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett kärl som rymmer kräftorna.

Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.

Gör en egen lag till kräftorna!

Gör en egen lag till kräftorna!

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: