Krabbpannkaka med avokadosalsa

Krabbpannkaka med avokadosalsa.

Små smakrika pannkakor med krabba och avokadosalsa. Pannkakorna kan stekas i förväg. Värm dem i så fall snabbt i ugn före servering.
08 augusti, 2018

6 personer

Du behöver:

2 ägg

2 dl mjölk

1 1/4 dl dinkelmjöl

1 ⅓ dl vetemjöl

1 litet knippe koriander

200 g krabbkött på burk

salt

solrosolja, till stekning

Avokadosalsa:

2 mogna avokador

1/2 gurka

1 gul paprika

1/2 grön chili

5 msk jordnötsolja

1 lime, saften

torkade chiliflakes

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt de två mjölsorterna och vispa till en slät smet. Hacka koriandern och vänd ner koriander, krabba och salt i smeten.
  2. Stek små pannkakor i olja i en stor stekpanna tills de är spröda och får fin färg på båda sidor.
  3. Skala och tärna avokadorna. Skär även gurka, paprika och chili i fina tärningar och blanda försiktigt ihop med avokado, jordnötsolja, limesaft och chiliflakes. Servera de ljumna krabbpannkakorna med en liten klick salsa på varje.
Krabbpannkaka med avokadosalsa.

Krabbpannkaka med avokadosalsa.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft