Krabbkakor med bakad sötpotatis

Recept på krabbkakor med bakad sötpotatis

Winnie Methmann
Stek krabbkakorna frasiga och servera med bakad sötpotatis och en frisk dressing med ton av vitlök. Nästan för gott för att vara sant!
07 oktober, 2021
0:43

Efter reklamen: Så väljer du rätt vinglas till rätt vin

(0:43)

Krabbkakor med bakad sötpotatis

Frasiga krabbkakor och mjuk bakad sötpotatis – säsongens stora hit!

Så gör du krabbkakor med bakad sötpotatis
Winnie Methmann

4 portioner

Du behöver:

2 burkar krabbkött (à 170 g)
1 ägg
1 dl ströbröd
2 salladslökar
2 tsk fisksås
1 tsk sesamolja
1 lime, rivet skal
1 dl panko eller ströbröd
Olja, till stekning

Bakad sötpotatis:

1 kg sötpotatis
1 näve slätbladig persilja

Dressing:

1 vitlöksklyfta
½ citron
2 dl crème fraiche
Salt och nymalen peppar

Gör så här:

  1. Bakad sötpotatis: Sätt ugnen på 200°. Skölj sötpotatisarna och pricka dem med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 45–60 minuter tills de är mjuka.
  2. Låt krabbköttet rinna av i en sil. Vispa ägget och blanda med ströbröd, låt svälla 5 minuter. Strimla salladslöken. Blanda allt med krabbköttet och smaka av med fisksås, sesamolja och limeskal. Forma till bollar. Platta till och vänd dem i ströbröd eller panko.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek på båda sidor. Skala och pressa vitlök, riv citronskalet fint. Rör ihop det med citronsaft, crème fraiche, salt och peppar. Skär ett snitt i sötpotatisarna, kläm ihop dem så de öppnas något och toppa dem med dressing och persilja. Servera med krabbkakor.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Missa inte

Snabb krabba med tre goda såser

Krabba är godast att äta med goda såser till.

Lyxig meny med krabba, ostron och musslor

Fyra helt magiska recept!

Sliders med krabba och aioli

Bjud på festliga sliders!