Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Köttbullar i röd thaicurry

18 nov, 2016
AvJenny Norberg
Köttbullar i röd thaicurry.
Köttbullar i en sås med kokosmjölk och röd curry. Har du riktigt bråttom lägger du i färdiga köttbullar! Servera med ris och eventuellt några limeklyftor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Köttbullar:

500 g köttfärs, 10 %

2 röda chilifrukter (1 finhackad, 1 i skivor)

2 cm färsk ingefära (skalad och riven)

1 ägg

1 msk solrosolja

salt och peppar

Sås:

1–1 1/2 msk röd thaicurrypasta (välj hur starkt du vill ha det)

400 ml kokosmjölk (light)

1 burk bambuskott (avrunna)

140 g haricots verts

salt & peppar

juice från 1 lime

1 bunt basilika

Till servering:

basmatiris

Gör så här:

Lägg köttfärsen i en stor skål tillsammans med hackad chili, ingefära och ägg. Salta och peppra. Blanda runt med händerna och rulla 20 köttbullar. Värm oljan i en stekpanna och stek köttbullarna i 5 minuter. Lägg upp på fat. Tillsätt currypastan i pannan, rör om i 1 minut och häll i kokosmjölken, fyll burken till hälften med vatten och häll i. Koka upp och rör om till en slät sås. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan tillsammans med bambuskott och bönor. Låt sjuda i 5 minuter tills bönorna mjuknat och köttbullarna är färdigkokta. Salta och peppra, pressa i limejuicen och riv ner basilikan. Strö över den skivade chilin och servera med ris och eventuellt några limeklyftor.

Köttbullar i röd thaicurry.
Köttbullar i röd thaicurry.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons