Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.

Om det är tyskarna som kommit på kombinationen korv och curry är oklart, men där gillar man den i alla fall! Här sällskapar korven och curryn med majonnäs och knapriga grönsaker. Servera med senap och friterad lök eller chips.
01 april, 2016

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

4 korvar (t ex bratwurst)

olja

4 korvbröd

1 litet äpple

1 tsk inlagd dragon

2 dl majonnäs

1 tsk fransk senap

1 tsk curry

1 msk kapris eller bärkapris

salt, svartpeppar och socker

Snabbpicklade grönsaker:

400 g grönsaker (t ex blomkål, morötter och rödlök, skurna i mindre bitar)

1 dl ättikssprit (12 %)

2 dl socker

3 dl vatten

1 tsk gula senapsfrön

1 lagerblad

Gör så här:

Börja med att pickla grönsakerna. Rensa och skär grönsakerna i mindre, ätvänliga bitar. Koka upp övriga ingredienser. Lägg grönsakerna i den kokande vätskan och dra av från värmen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Hacka äpplet och dragonen fint och blanda med majonnäs. Tillsätt senap och curry och smaka av med salt, peppar och en gnutta socker. Snitta och stek korven i olja. Lägg den i korvbrödet och toppa med currymajonnäs och grönsaker. Garnera med kaprisen.

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.

Korv med snabbpicklade grönsaker och currymajonnäs.

Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad