Körsbärssandwich med violglass och rosenblad

Körsbärssandwich med violglass och rosenblad. En värdig avslutning på en härlig middag!
09 december, 2012
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.

Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.

4 personer

Maräng:

250 g florsocker

50 g äggvita

1 msk pressad citron

1/2 dl frystorkade körsbär

Glass:

1/2 dl strösocker

1/2 dl pressad citron

1 msk glukos

3 dl gräddfil

1/2 dl kanderade violer (finns att köpa färdiga)

Till garnering:

rosenblad

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa florsocker, äggvita och citronjuice hårt. Bred ut i önskad form på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö körsbären över. Låt vila i 1 timme. Baka marängen i ugn i 30 minuter. Låt svalna. Smält socker, citronjuice och glukos till glassen i en kastrull. Tillsätt gräddfilen. Mixa ner de kanderade violerna med stavmixer. Kör glassmeten i en glassmaskin enligt maskinens anvisningar. Lägg rosenblad i en ring på en tallrik, lägg en glasskula i mitten och ett marängflarn intill. Pudra florsocker över.