Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Körsbärssandwich med violglass och rosenblad

09 dec, 2012
AvRedaktionen
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad. En värdig avslutning på en härlig middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.
Körsbärssandwich med violglass och rosenblad.

4 personer

Maräng:

250 g florsocker

50 g äggvita

1 msk pressad citron

1/2 dl frystorkade körsbär

Glass:

1/2 dl strösocker

1/2 dl pressad citron

1 msk glukos

3 dl gräddfil

1/2 dl kanderade violer (finns att köpa färdiga)

Till garnering:

rosenblad

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Vispa florsocker, äggvita och citronjuice hårt. Bred ut i önskad form på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö körsbären över. Låt vila i 1 timme. Baka marängen i ugn i 30 minuter. Låt svalna. Smält socker, citronjuice och glukos till glassen i en kastrull. Tillsätt gräddfilen. Mixa ner de kanderade violerna med stavmixer. Kör glassmeten i en glassmaskin enligt maskinens anvisningar. Lägg rosenblad i en ring på en tallrik, lägg en glasskula i mitten och ett marängflarn intill. Pudra florsocker över.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons