Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Svalkande körsbärssaft

10 nov, 2015
AvRedaktionen
Svalkande körsbärssaft.
Ta vara på körsbären och gör en god och svalkande körsbärssaft. Allt du behöver är körsbär, äpplen, vatten och rörsocker. Gott och enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 2 timmar

Du behöver:

1 kg körsbär

4 syrliga äpplen

3 dl vatten

6 dl rörsocker/liter avrunnen saft

Gör så här:

Skölj bären och lägg dem i en gryta. Dela äpplena i fyra delar och ta bort kärnhus och skal. Häll på vattnet, lägg på ett lock och låt äppelbitarna och körsbären långsamt koka på svag värme i ca 15 minuter. Låt vätskan siktas genom en duk eller i en saftsil. Låt stå och rinna i cirka 1 timme. Mät upp hur mycket saft det blev och häll det i kastrullen med sockret. Koka ca 5 minuter utan lock. Skumma noggrant kanterna med en sked eller hålslev. Häll i rena flaskor hela vägen upp och sätt fort på korken så att det skapas ett naturligt vakuum.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons