Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Hemmagjord körsbärslikör

16 sep, 2012
AvJenny Norberg
Hemmagjord körsbärslikör.
Körsbärslikör är en klassiker. Testa att göra din egen! Här använder vi sura körsbär, socker, vanilj, kanel, stjärnanis och rom eller vodka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

1 1/2 liter körsbär, sura

5–6 dl socker

1/2 vaniljstång, snittad och frön urskrapade

1 bit kanel

2 stjärnanis

4 msk torkade stötta körsbärskärnor

75 cl sprit, rom eller vodka

Gör så här:

Kärna ur körsbär så att du får cirka 4 msk. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och torka dem i ugnen. Stöt dem med mortel eller banka på dem med en kavel i en påse (de är ganska svåra att få sönder, så kämpa på).

Pricka alla körsbär (lite pilligt, men mödan värt) och lägg i en väl rengjord glasburk. Häll över alla ingredienser, låt stå i ett ljust, men inte soligt, fönster i tre månader. Sila sedan av och häll upp på flaska. Sila gärna genom duk eller kaffefilter eftersom kärnorna lämnar smått skräp som man inte vill ha i likören.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons