Iskall körsbärsgranita

  • AvRedaktionen
Iskall körsbärsgranita.
Granita är ursprungligen en italiensk isglass. Ofta mixar man bär eller frukt, vätska och en smaksättare som man sedan fryser in i små portioner. Här har vi använt körsbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 15 minuter + tid i frys

Du behöver:

5 dl koncentrerad körsbärssaft (recept här)

5 dl vatten

juice från 2 limefrukter

5 msk råsocker

2 citrongrässtjälkar (delade och lätt krossade)

Iskall körsbärsgranita

Blanda körsbärssaft, vatten, limesaft, socker och citrongrässtjälkar i en kastrull. Koka upp tills sockret smälter. Ta bort från värmen och låt det svalna. Sila vätskan igenom en sil ner i en metallform och ställ den i frysen. Efter 3 timmar tar du ut formen från frysen och rör runt med en gaffel. Upprepa denna procedur varje timme under sammanlagt 3 timmar.

Körsbärsgranita.
Körsbärsgranita.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!