Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Iskall körsbärsgranita

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Iskall körsbärsgranita.
Granita är ursprungligen en italiensk isglass. Ofta mixar man bär eller frukt, vätska och en smaksättare som man sedan fryser in i små portioner. Här har vi använt körsbär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + tid i frys

Du behöver:

5 dl koncentrerad körsbärssaft (recept här)

5 dl vatten

juice från 2 limefrukter

5 msk råsocker

2 citrongrässtjälkar (delade och lätt krossade)

Iskall körsbärsgranita

Blanda körsbärssaft, vatten, limesaft, socker och citrongrässtjälkar i en kastrull. Koka upp tills sockret smälter. Ta bort från värmen och låt det svalna. Sila vätskan igenom en sil ner i en metallform och ställ den i frysen. Efter 3 timmar tar du ut formen från frysen och rör runt med en gaffel. Upprepa denna procedur varje timme under sammanlagt 3 timmar.

Körsbärsgranita.
Körsbärsgranita.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons