Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Körsbär i sockerlag med sorbet och mousserande vin

13 jan, 2013
AvRedaktionen
Körsbär i sockerlag med italiensk sorbet och mousserande vin. Vill du göra det extra festligt häller du vinet över glassen vid bordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Körsbär i sockerlag med sorbet och mousserande vin.
Körsbär i sockerlag med sorbet och mousserande vin.

Tid: 20 minuter + 1 timme marinering

Du behöver:

2 liter god italiensk sorbet – helst melon eller apelsin

1 flaska mousserande vin

1 kg körsbär (hallon eller persikor går också bra)

Sockerlag:

200 g socker

2 dl marsalavin

2 msk grappa

Gör så här:

Blanda sockerlagen i en skål tills sockret smält. Skölj körsbären och ta bort skaften. Kärna ur (om du orkar, låt annars kärnan vara kvar). Låt körsbären marinera i lagen ett dygn. Lägg en kula sorbet i botten av en skål, häll över marinerade körsbär. Toppa med mousserande vin precis före servering.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons