Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Koreansk ostdipp med majs och salladslök

05 jan, 2024
AvLuisa Lorang
Recept på koreansk ostdipp med majs och salladslök
Rikke Westesen
Vill du dippa dina kex i något utöver det vanliga? Då är den här heta koreanska ostdippen med majs och salladslök precis vad du letar efter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltuggBrand logo
Så gör du tre lyxiga och snabba drinktilltugg

Koreansk ostdipp med majs och salladslök

Det koreanska köket är smakrikt och experimentellt – även när det gäller dipp. Efter en tur i ugnen skämmer denna krämiga, söta variant bort smaklökarna.

Den här koreanska ostdippen med majs och salladslök är något utöver det vanliga
Fotograf RIkke Westesen Rikke Westesen
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 färsk mozzarellaboll (125 g)
200 g cheddar
4 salladslökar
200 g majs
Salt
1 msk gochugaru (eller annat chilipulver)

Till servering:

Salta kex, t ex Tuc

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175°. Riv mozzarella och cheddar grovt och häll upp i en skål. Rensa och finhacka salladslök – spara lite av det gröna till servering. Vänd ner resten i skålen med ost. Rör ner majs, lite salt och lite chilipulver i ostblandningen – spara även lite chilipulver till servering.
  2. Häll ostblandningen i en liten ugnsfast form och grädda den i ugnen i ca 10 minuter. Slå gärna på ugnens grillfunktion på slutet.
  3. Toppa dippen med salladslök och lite chilipulver. Servera genast med salta kex.

Foto: Rikke Westesen

Annons