Körsbärstomatsoppa med ostkrustader
Ugnsbakade grönsaker ger alltid läckrare smak på soppan.

4 förrättsportioner
Du behöver:
500 g körsbärstomater
1 näve färsk basilika
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
2 msk olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1 msk balsamvinäger
1 ½ dl grönsaksbuljong(vatten + tärning)
35 g tomatpuré
Brödstavar med pesto och ost:
2 skivor gott bröd
2 msk grön pesto
60 g mozzarella, riven
Till servering:
Crème fraiche
Svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200° varmluft. Halvera tomaterna och hacka basilikan grovt. Pressa vitlök och hacka löken fint. Vänd ihop allt med olja, salt och peppar och baka av i ugnen i 20 minuter. Häll balsamico över och baka ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Bred pesto på brödskivorna. Skär i stavar och fördela riven mozzarella över. Baka i ugnen i 10 minuter.
- Koka upp buljong med tomatpuré. Blanda ner de ugnsbakade tomaterna och mixa med stavmixer till jämn konsistens. Servera soppan i djupa tallrikar, toppa med crème fraiche och krydda med peppar och servera med oststavar till.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen