Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkarMidsommarmat

Kockarnas kamp 2016 - alla deltagare!

14 nov, 2016 
Kockarnas kamp är matlagningsprogrammet där åtta av Sveriges främsta gastronomer vässar knivarna och gör upp om den prestigefulla vinsten. Här kan du läsa allt om deltagarna - och vem som vann.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Alla deltagare i Kockarnas kamp 2016. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Alla deltagare i Kockarnas kamp 2016. Foto: Linus Hallsénius/TV4

I Kockarnas kamp tävlar Sveriges kockelit i snabbhet, kreativitet, stresstålighet och precision. Förutom matlagning i världsklass delar kockarna med sig av berättelser ut livet och deras innehållsrika och framgångsrika karriärer.

En av kockarna, Markus Aujalay, svor att aldrig låta sig bedömas mer, när att han missade pallen i Bocuse d´Or 2007. Först nu har han ändrat sig.

– Det är med skräckblandad förtjusning, stor ödmjukhet och en portion jäklar anamma som jag antar den här utmaningen, säger Markus Aujalay.

Annons

Kockarnas kamp leds i vanlig ordning av Pär Lernström.

Programmet hade premiär måndag 26 september klockan 20.00 i TV4 och finalen gick av stapeln 14 november.

Uppdaterat!

Efter en hård kamp mellan Edin Dzemat och Pelle Johansson (där Edin hade ett stort övertag med fler medaljer) utsågs Edin till årets vinnare.

Stort grattis önskar vi på ELLE mat & vin!

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2016:

1. Edin Dzemat, 32 år, Stockholm – Kosta

Edin Dzemat, 32 år, Stockholm – Kosta.
Edin Dzemat, 32 år, Stockholm – Kosta.

Var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2013-2015 som kammade hem ett silver i VM 2014. Har fått utmärkelser som Rising Star av White Guide 2014 och Årets Werner 2013. Edin har varit krögare och kökschef på hyllade Linnéa Art Restaurant i Göteborg. Kallas för Kock-Zlatan av kollegorna.

Annons

2. Pelle Johansson, 41 år, Stockholm

Pelle Johansson, 41 år, Stockholm.
Pelle Johansson, 41 år, Stockholm.

Tv-kock med hundratals tv-program i ryggen, från bland annat ”Köket” och ”Förkväll”. Varit kökschef på Ulla Winbladh i 15 år. Har fått flera priser för kokboken ”I köket med Pelle”. Varit programledare för Årets kock.

3. Isabella ”Bella” Morrone, 29 år, Stockholm

Isabella ”Bella” Morrone, 29 år, Stockholm.
Isabella ”Bella” Morrone, 29 år, Stockholm.

Brinner för italiensk mat och har en dröm om att öppna en egen italiensk restaurang. Började på F12 efter restaurangskolan och har jobbat på trestjärnig restaurang i Spanien. Har Stefano Catenacci som mentor och är känd som italienskan som är Catenacci-drillad.

Annons

4. Markus Aujalay, 45 år, Stockholm

Markus Aujalay, 45 år, Stockholm.
Markus Aujalay, 45 år, Stockholm.

Jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Driver två restauranger, Winterviken och Fjällpuben, och öppnar ny restaurang i Stockholm innerstad i september. Markus har fått priser som Årets kock 2004, Årets viltkock 2000, Årets gröna kock 2000. Han har skrivit nio kokböcker och lanserat ett eget rödvin och rosévin.

5. Titti Qvarnström, 36 år, Malmö

Titti Qvarnström, 36 år, Malmö.
Titti Qvarnström, 36 år, Malmö.

Första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015. Hon har tilldelats flera priser som Årets kock i skåneland 2016, Årets skånska stjärnskott 2015 och blivit utsedd till White Guide Rising Star 2010. Delägare av restaurangen Bloom in the park.

Annons

6. Peter Nordin, 57, Stockholm

Peter Nordin, 57, Stockholm.
Peter Nordin, 57, Stockholm.

Driver tretton krogar, däribland Prinsen som blivit utnämnd till Årets krog, Årets klassiker, omnämnd i Guide Michelin samt Bib Gourmand 2007 två gånger. Mormor Maj är hans stora förebild inom svensk husmanskost. Skrivit en kokbok och producerar eget vin och egen olivolja.

7. Daniel Müllern, 42 år, Ystad

Daniel Müllern, 42 år, Ystad.
Daniel Müllern, 42 år, Ystad.

Har ett flertal restauranger bakom sig som Brasserie Östergatan i Ystad och Skafferiet i Kåseberga. Har jobbat bland annat på Rolfs Kök och Operakällaren i Stockholm och Konrad i Köpenhamn. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman. Nu gör han sig redo att öppna Villa Strandvägen i Sandskogen.

Annons

8. Henrik Norström, 47 år, Stockholm

Henrik Norström, 47 år, Stockholm.
Henrik Norström, 47 år, Stockholm.

Tagit silver i Bocuse d’Or. Sitter även som president för Bocuse d’Or Sverige. Hans restaurang LUX har tilldelats flera priser såsom en stjärna, Årets affärskrog, Gulddraken två gånger i kategori lyx och placerats högst i White Guide som årets måltidsupplevelse. Har fått priser som Kockarnas kock 2003, Årets tryffel 2003 och sitter numera i juryn för Årets Kock.

Annons