Knaprigt knäcke med sesam och rosmarin
- AvRedaktionen
Dags för knäckebrödsbak! Knäcke med sesam och rosmarin är gott som det är, men också perfekt till snittar.
ca 40 stycken
Du behöver:
2 dl havregryn
1 1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl linfrön
1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
2 dl vetemjöl
1 msk färsk hackad rosmarin
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 dl vatten
1 1/4 dl olja, t ex oliv- eller solrosolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt vatten och olja och rör ihop ordentligt – degen ska vara klibbig.
- Dela degen i två lika stora delar.
- Kavla ut den den ena mellan stora ark bakplåtspapper.
- Ta bort det övre lagret och flytta det undre till en plåt.
- Gör likadant med den andra degen.
- Skär ut fyrkanter i önskad storlek med en kniv eller ett pizzahjul och grädda i 15–17 minuter tills bröden är spröda och gyllene.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen, Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
LÄS MER: