Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Knaprigt knäcke med sesam och rosmarin

08 nov, 2019 
AvRedaktionen
knäckebröd med sesam och rosmarin
Dags för knäckebrödsbak! Knäcke med sesam och rosmarin är gott som det är, men också perfekt till snittar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 40 stycken

Du behöver:

2 dl havregryn

1 1/2 dl sesamfrön

1 1/2 dl linfrön

1 1/2 dl vetemjöl fullkorn

2 dl vetemjöl

1 msk färsk hackad rosmarin

1 tsk bakpulver

2 tsk salt

2 dl vatten

1 1/4 dl olja, t ex oliv- eller solrosolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Tillsätt vatten och olja och rör ihop ordentligt – degen ska vara klibbig.
  4. Dela degen i två lika stora delar.
  5. Kavla ut den den ena mellan stora ark bakplåtspapper.
  6. Ta bort det övre lagret och flytta det undre till en plåt.
  7. Gör likadant med den andra degen.
  8. Skär ut fyrkanter i önskad storlek med en kniv eller ett pizzahjul och grädda i 15–17 minuter tills bröden är spröda och gyllene.
Recept på knäcke med sesam och rosmarin
Knäcke med sesam och rosmarin.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen, Timm Vladimir Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth

LÄS MER:

Saftigt och smakrikt äppelbröd – med hasselnötter

Bjud på hjärtformade kuvertbröd med vallmofrön – så gör du

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons