Knaprig kålsallad med björnbär

Recept på knaprig kålsallad med björnbär

Bjud på läcker kålsallad! Denna variant är både syrlig och söt, knaprig och mjuk. Servera med honungsdressing och björnbär.
15 april, 2020

4 portioner

Kålsallad:

¼ rödkålshuvud

1 lila blomkålshuvud

1 dl slätbladig persilja

1 rött äpple

Honungsdressing:

2 msk olivolja

2 msk citronsaft

2 tsk flytande honung

1 tsk grovkornig senap

Salt

Färskmalen svartpeppar

Till servering:

125 g frysta björnbär

50 g hasselnötter

Gör så här:

  1. Tina björnbären.
  2. Skölj och strimla rödkålen.
  3. Skölj blomkålen, skär buketterna i mindre bitar.
  4. Skölj och hacka persiljan.
  5. Skölj äpplet och tärna.
  6. Blanda rödkål, blomkål, persilja och äpple i en skål.
  7. Vispa ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner den i salladen.
  9. Hacka hasselnötterna grovt.
  10. Strö dem och björnbär över salladen.
  11. Servera genast för att behålla krispigheten.
Recept på knaprig kålsallad med björnbär

Knaprig kålsallad med björnbär.

Av: Camilla Biesberg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Apelsinsallad med fänkål och pistasch

Blomkålschowder med majs och bönor

Stekt kål med chili, rosmarin och vitlök