Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad

Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad.

Matigt tilltugg som passar utmärkt till glögg. Den friska och krämiga waldorfsalladen är en klassiker som sägs ha sitt ursprung på anrika hotell Waldorf Astoria i New York.
19 december, 2016

12 st

Tid: 25 minuter

Du behöver:

12 knäckebrödsbitar (tändsticksaskstora)

smör

100 g tunt skivad julskinka (eller kokt skinka)

12 vindruvor

nymald vitpeppar

Waldorfsallad:

200 g rotselleri

1 litet rött äpple (t ex Ingrid Marie)

2 msk grov senap

1/2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 näve babyspenat

2 krm salt

Gör så här:

  1. Börja med salladen. Skala och strimla rotsellerin i drygt tändsticksstora stickor.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanchera selleristickorna hastigt, cirka 1–2 minuter.
  3. Häll av i durkslag och spola av dem i iskallt vatten. Salta lätt.
  4. Strimla äpplet med skalet i lika stora strimlor som sellerin.
  5. Rör samman senap, crème fraiche och majonnäs.
  6. Vänd i selleri och äppelstickorna samt spenaten. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Smöra knäckebröden och lägg på en liten bit skinka. Lägg en sked waldorfsallad ovanpå och toppa med en druva. Peppra lätt.
Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad.

Knäckesnittar med skinka och waldorfsallad.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom