Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

Knäckäpplen med kokos

01 nov, 2016 
AvRedaktionen
Knäckäpplen med kokos.
Knäckäpplen är en riktig klassiker som ger dessertbordet ett lyft till jul. Doppa gärna äpplena i kokos, finhackade nötter eller något annat gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 klubbor

Tid: ca 45 min

Du behöver:

8 små röda svenska äpplen

8 pinnar

5 dl strösocker

2 1/2 dl vatten

2 dl ljus sirap

kokos, pistaschnötter, strössel eller annat att doppa klubborna i

Gör så här:

Tvätta äpplena och torka dem helt torra. Ta bort stjälken och stick ner en pinne så att den sitter fast ordentligt. Koka upp socker, vatten och sirap i en liten tjockbottnad kastrull. Rör om tills sockret löst sig. Låt lagen koka på medelhög värme tills den är 154°, eller prova genom att sticka ner en pinne. Smeten är klar när den blir hård och glasartad. Det tar cirka 15–30 minuter.

Ta av kastrullen från plattan och doppa äppelklubborna i den heta smeten. Vrid äpplena så att de täcks helt av smeten och låt överflödet rinna av. Var försiktig så att du inte bränner dig! Doppa därefter äpplena i riven kokos, finhackade pistaschnötter eller något annat gott, och låt dem stelna på ett bakplåtspapper. Förvara knäckäpplena i kyl om du inte serverar dem direkt.

Knäckäpplen med kokos.
Knäckäpplen med kokos.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons