Klassiska Tutti Frutti-godiset blir en ny glass

Tutti frutti-glass

Barndomsminnen hör ofta ihop med smaker och många av oss kan nog framkalla smaken av godiset Tutti Frutti om vi bara försöker. I vår och sommar kommer du att kunna svalka dig med den smaken tack vare Triumfs nya godisglass.
20 mars, 2019

Är du en av dem som inte gillar att behöva välja mellan godis och glass? Då har de senaste åren varit bra för dig eftersom glass- och godisvärlden möts allt mer. Består inte halva glassen av kakdeg, godisbitar och kolasås blir man ju nästan förvånad.

Det finns redan glassar som är baserade på klassiska godisbitar som Daim, Snickers och Mars och nu kliver även fruktgodiset in på glassbanan.

En av glassföretaget Triumfs nyheter inför sommaren är inget mindre än en glassversion av barndomsfavoriten Tutti Frutti. Ni som är födda före 1985 minns den nog bäst som en tablettask med sega små godisar som fastnade i tänderna så till den milda grad att man aldrig svalde dem, utan de satt kvar i munnen tills de smälte bort. Senare har godiset gjort en resa och utvecklats till en större och mer lättuggad godisbit, även om den mer svårjobbade tablettasken fortfarande lever.

Fruktigt och laktosfritt

Den nya glassen beskrivs som ”en pigg kombination av lemonadis och krämig gräddglass med smak av päron, som dessutom är fylld med smakrik bärrippel.” Fruktigt och sött, helt enkelt – som Tutti Frutti ska vara. Glassen är också laktosfri och säljs i en bunke som rymmer 480 gram glass.

– Vi är väldigt glada över att kunna lansera den stora favoriten Tutti Frutti i glassformat. Det blir ett fantastiskt komplement i vårt Fazersortiment med en smak som många känner igen, säger Felix Müntzing, marknadschef på Triumf Glass i ett pressmeddelande.

Tidigare har Triumf glassvarianter av godisklassikerna Dumle, Geisha och Salmiakki i samma typ av förpackning.

Foto: TT

Läs mer:

Så smakar GB:s nya fikaglassar

De nya glassarna från GB, våren 2019