Allt om Klara Lind, Sveriges Mästerkock 2017!

Klara Lind är Sveriges Mästerkock 2017!

Efter en rafflande final mellan Klara Lind och Gillis Thalbäck blev det till slut Klara som kammade hem segern i Sveriges Mästerkock 2017. Läs mer om henne här!
05 april, 2017

I finalen av Sveriges Mästerkock 2017 fick de båda finalisterna Klara Lind och Gillis Thalbäck laga en trerättersmeny bestående av frukost, lunch och middag.

Juryn, bestående av Leif MannerströmMarkus Aujalay och Mischa Billing, utsåg efter en hård kamp Klara till årets vinnare! Förutom den ärofyllda titeln kammande hon hem en kvarts miljon kronor och ett kokbokskontrakt.

Namn: Klara Lind.
Ålder: 28 år.
Bor: Sundbyberg.
Familj: Sambon Cliff.
Bakgrund: Har jobbat som servitris, hovmästare och dryckesansvarig.
Aktuell: Som vinnare av Sveriges Mästerkock 2017 och med kokboken ”Sydamerika – min matpassion” (Bonnier Fakta).

Visste du det här om Klara?

Fram tills Klara var sex år gammal bodde hon med sin familj i Costa Rica och Guatemala. Därav inspirationen till hennes kokbok med sydamerikanska influenser.

Klara har jobbat inom restaurangbranschen i tio års tid, närmast som hovmästare med ansvar för dryck och personal, men hon har aldrig jobbat i köket.

Tidigare deltagare i Bachelor

Klara Lind har synts i tv-rutan tidigare – hon deltog nämligen i den första säsongen av dejtingprogrammet ”Bachelor”. Under hösten har hon också fungerat som kommentator i den andra säsongen av ”Bachelor”. När hon presenterades för tv-tittarna i samband med ”Bachelor”, berättade hon också att hon drömmer om att öppna en restaurang utomlands.

Att söka till ”Sveriges Mästerkock” har också länge varit en dröm.

– Det har ju varit min dröm i flera år att få vara med och söka. Men jag har inte vågat innan. Sedan krockade det ju med ”Bachelor”. Men nu kände jag att nu ska jag söka, sa hon tidigare i år till Aftonbladet.

Självförtroendet på topp

– Jag tror ju på mig själv utan att vara stöddig. Det måste man nog göra. Jag har ju tittat varje år och känt att ”det där kan jag göra bättre”. Det var det som fick mig att söka.

Klara hittade inte kärleken i ”Bachelor”, men nu kan hon titulera sig Sveriges Mästerkock 2017. Stort grattis önskar vi på ELLE mat & vin!

Alla tidigare vinnare:

  • 2011: Louise Johansson
  • 2012: Sigrid Bárány
  • 2013: Jennie Walldén
  • 2014: Amir Kheirmand
  • 2015: Sandra Mastio
  • 2016: Catarina König

Se även: Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2017

Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2017. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Alla deltagare i Sveriges Mästerkock 2017. Foto: Daniel Ohlsson/TV4