Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Så gör du en kladdkaka med ostbågar

11 mar, 2017
AvRose-Marie Söderlund
Ostbågar OCH kladdkaka. Yes! Nu kombinerar vi de två smakerna. Resultatet? Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kladdkaka med ostbågar

Du behöver:

120 g smör

60 g mörk choklad

60 g ljus choklad

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 dl mjöl

2 msk kakao

1 krm salt

Topping

400 g mjölkchoklad

ca 1/2 påse OLW Cheez Doodles

Gör så här:

Smält smöret i en stor kastrull, ta av från plattan och smält ner chokladen. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtspapperklädd form, 24 cm i diameter, i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Smält mjölkchokladen och blanda i ostbågarna, och häll toppingen över den kalla kakan. Ställ i kylen en stund så att chokladen stelnar.

Recept Maria Culha på Orkla Confectionery & Snacks.

Annons