Kikärtspasta med linsbolognese
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Proteinladda med en vegetarisk kikärtspasta maxad med god linsbolognese!
Annons
Kikärtspasta med linsbolognese
Kikärtspasta hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g kikärtspasta
Sås:
1 dl torkade röda linser
5 dl vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1 morot
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad rosmarin
2 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
Till servering:
Rucola
Riven ost
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Om du hellre vill kan du använda färdigkokta linser, 380 gram.
- Koka upp vatten och salt och lägg ner linserna. Låt sjuda under lock i 2 minuter. Ta bort dem från plattan och låt stå med locket på i ytterligare 2 minuter. Hacka gul lök, skala och grovriv morot. Fräs det i olja. Tillsätt vitlök, basilika, rosmarin, tomatpuré, tomater och buljongtärning. Koka upp och rör ner linserna. Smaka av med salt och sambal. Strö över rucola.
- Servera såsen till kokt kikärtspasta och riven ost.
Foto: Lisa Björner
Annons