Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Kikärtspasta med linsbolognese

05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på kikärtspasta med linsbolognese
Lisa Björner
Proteinladda med en vegetarisk kikärtspasta maxad med god linsbolognese!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Kikärtspasta med linsbolognese

Kikärtspasta hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker.

Kikärtspasta med linsbolognese passar dig som behöver extra protein
Kikärtspasta med linsbolognese Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g kikärtspasta

Sås:

1 dl torkade röda linser
5 dl vatten
1 tsk salt
1 gul lök
1 morot
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad rosmarin
2 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek

Till servering:

Rucola
Riven ost

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Om du hellre vill kan du använda färdigkokta linser, 380 gram.
  2. Koka upp vatten och salt och lägg ner linserna. Låt sjuda under lock i 2 minuter. Ta bort dem från plattan och låt stå med locket på i ytterligare 2 minuter. Hacka gul lök, skala och grovriv morot. Fräs det i olja. Tillsätt vitlök, basilika, rosmarin, tomatpuré, tomater och buljongtärning. Koka upp och rör ner linserna. Smaka av med salt och sambal. Strö över rucola.
  3. Servera såsen till kokt kikärtspasta och riven ost.

Foto: Lisa Björner

Annons