Karljohan-croissanter

Imponera på dina gäster och gör egna croissanter med en fyllning av karljohanssvamp, rökt sidfläsk, schalottenlök och persilja.
14 mars, 2014
Karljohan-croissanter.
Karljohan-croissanter.

Botten

75 g smör

100 g mjölk

25 g jäst

210 g vetemjöl

20 g salt

Gör så här: Blanda alla ingredienser till en slät deg. Plasta degen och låt vila i kylen 12 timmar. Kavla ut till 1 mm.

Croissant

425 g vatten

800 g vetemjöl

75 g socker

17 g salt

40 g jäst

500 g kavlingssmör

Gör så här: Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Lägg degen i kylen och låt vila 30 min. Kavla 3×3 slag.

Karljohan-fyllning

300 g karljohanssvamp

120 g rökt sidfläsk

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

40 g hackad persilja

Gör så här: Stek svampen så att vattnet försvinner. Stek sidfläsk så det får bra färg, tillsätt lök och vitlök. Sänk värmen och låt löken bli mjuk. Tillsätt svamp och hackad persilja.

Recept från Håkan Johansson, världens bästa bagare 2014.