Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Karljohan-croissanter

14 mar, 2014
AvRedaktionen
Imponera på dina gäster och gör egna croissanter med en fyllning av karljohanssvamp, rökt sidfläsk, schalottenlök och persilja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Botten

75 g smör

100 g mjölk

25 g jäst

210 g vetemjöl

20 g salt

Gör så här: Blanda alla ingredienser till en slät deg. Plasta degen och låt vila i kylen 12 timmar. Kavla ut till 1 mm.

Croissant

425 g vatten

800 g vetemjöl

75 g socker

17 g salt

40 g jäst

500 g kavlingssmör

Gör så här: Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Lägg degen i kylen och låt vila 30 min. Kavla 3×3 slag.

Karljohan-fyllning

300 g karljohanssvamp

120 g rökt sidfläsk

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

40 g hackad persilja

Gör så här: Stek svampen så att vattnet försvinner. Stek sidfläsk så det får bra färg, tillsätt lök och vitlök. Sänk värmen och låt löken bli mjuk. Tillsätt svamp och hackad persilja.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Recept från Håkan Johansson, världens bästa bagare 2014.

Annons