Karamelliserade popcorn

  • AvRedaktionen
Karamelliserade popcorn.
Man tror kanske att karamelliserade popcorn är barnens favorit, men vuxna är minst lika tokiga i dem! Servera gärna i individuella plastglas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

12 glas

Tid: 15 minuter

Du behöver:

50 g popcornmajs

majsolja

140 g smör

140 g ljust muscovadosocker

Gör så här:

Poppa popcornen i majsolja. Häll upp i en vid stor skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret. Rör runt tills sockret smält och lösts upp i smöret. Häll sedan smöret över popcornen och rör om så att de täcks och blir karamelliserade av sockerröran. Låt svalna och servera i plastglas.

Karamelliserade popcorn.
Karamelliserade popcorn.

Recept och foto: Europapress

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!