Karamelliserade äpplen med pepparkaka

Recept på karamelliserade äpplen med pepparkaka

Pepparkakor + äpplen = sant! Dessa karamelliserade äpplen med pepparkaka är magiskt goda. Servera med glass eller grädde till.
17 december, 2019

6 portioner

Karamelliserade äpplen med pepparkaka:

½ dl mandelflagor

6–8 äpplen

¾ dl strösocker

20 g smör

½ tsk kanel

10–12 pepparkakor eller andra goda kex

Till servering:

Vaniljglass eller lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Rosta mandelflagorna gyllne i en torr stekpanna.
  2. Låt svalna på ett fat.
  3. Klyfta äpplena.
  4. Blanda socker, smör och kanel i stekpannan, värm på låg värme och rör tills allt blir ljusbrunt.
  5. Tillsätt äppelbitarna och låt steka med i 3–4 minuter, tills de är mjuka.
  6. Vänd ner mandelflagorna.
  7. Fördela på assietter eller i små skålar.
  8. Krossa pepparkakorna och strö över. Servera med glass eller grädde till.
Recept på karamelliserade äpplen med pepparkaka

Karamelliserade äpplen med pepparkaka.

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

4 klassiska och goda recept du kan göra med äpplen

3 underbara recept med äpplen