Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Grillade nektariner och persikor har väl inte undgått någon. Även ananasens sötma blir mer komplex och framträdande i en ljummen efterrätt. Servera med vaniljyoghurt och garnera med mynta.
25 juni, 2019

Du behöver:

2 ½ dl strösocker

1 vaniljstång, i långa strimlor

600 g färsk ananas,

skalad och klyftad

½ dl limesaft

½ dl lagrad rom

Till servering:

vaniljyoghurt

färsk mynta

Gör så här:

Strö sockret i en stor stekpanna och värm på medelvärme tills sockret smälter och börjar karamellisera, 4–5 minuter. Lägg ner den skurna vaniljstången och slå på 1 dl vatten under omrörning, var försiktig så att inte karamellen skär sig.

Tillsätt ananasklyftorna och rör om då och då tills de karamelliseras, det tar 3–4 minuter. Ställ åt sidan och häll på limesaft och rom, rör runt så att allt blandas.

Fördela i skålar, toppa med en klick yoghurt, skeda över lite sockerlag från pannan och garnera med mynta.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt.

Av: Emma Knowles
Foto: William Meppem

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: