Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Karamellfudge med mint

24 nov, 2023 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på karamellfudge med mint
Columbus Leth
Lite tålamod och ett par få ingredienser är egentligen allt som behövs för att göra denna juliga karamellfudge med mint.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: Tony's chokladkalender 2023Brand logo
Unboxing: Tony's chokladkalender 2023

Karamellfudge med mint

Ingen godisskål är komplett utan hemkokt fudge. En touch av pepparmint gör att julkänslan sprider sig.

Annons

25 stycken

Du behöver:

1 ½ dl vispgrädde
150 g (drygt 1 dl) ljus sirap
125 g (1,4 dl) strösocker
140 g vit choklad
50 g smör
½ tsk pepparmyntolja

Gör så här:

  1. Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på medelvärme. Låt smeten sjuda tills den når en temperatur på 120° (använd en sockertermometer).
  2. Grovhacka den vita chokladen och rör ner choklad och smör i smeten tills det smält samman till en jämn massa.
  3. Tillsätt pepparmyntolja och häll smeten i en form, ca 12 x 18 cm. Låt vila i minst 8 timmar i rumstemperatur, gärna över natten.
  4. Skär fudgen i mindre bitar och förvara bitarna inslagna i smörgåspapper i en burk med tätslutande lock i kylen.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons