Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Kanelbullar med kardemumma

29 sep, 2016 
AvRedaktionen
Kanelbullen har varit ett självklart inslag i den svenska fikakulturen ända sedan början av 1900-talet. De här saftiga kanelbullarna har en tydlig smak av kardemumma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kanelbullar med kardemumma. Foto: Shutterstock
Kanelbullar med kardemumma. Foto: Shutterstock

Fördeg:

7.5 dl vetemjöl

80 g jäst

2 st ägg

5 dl mjölk – ljummen

Deg:

7.5 dl vetemjöl

2 dl råsocker

150 g smör

1 tsk salt

2 tsk kardemumma – stött

Fyllning:

75 g smör

0.75 dl råsocker

3 msk kanel

Pensling:

1 st ägg

pärlsocker

ev. mandelspån

Fördeg: Smula jästen och rör ut den i mjölken. Tillsätt ägg och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i 1 timme.

Deg: Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i maskin i minst 15 minuter; den ska kännas elastisk och smidig. Låt jäsa i 30 minuter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje bit för sig till en stor rektangel. Bred på fyllning, rulla ihop till en rulle och skär varje rulle i cirka 15 bitar. Lägg bitarna i formar med snittytan uppåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med ägg; strö över pärlsocker och eventuellt mandel. Grädda i cirka 8 minuter mitt i ugnen, tills bullarna fått fin färg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons