Kanderade apelsinskal

Kanderade apelsinskal.

Kanderade apelsinskal är perfekt att pigga upp desserten med! Prova till exempel att strö apelsinskalen över en chokladkaka.
01 april, 2017

Tid: cirka 50 minuter

Du behöver:

2 apelsiner

1 1/2 dl socker

2 dl vatten

1 msk ljus sirap

Gör så här:

Tvätta apelsinerna i ljummet vatten. Skär sedan skalet i långa tunna remsor, undvik att få med det vita som smakar beskt. Skär remsorna i tunna strimlor. Fyll en rymlig kastrull med vatten. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter. Sila bort vattnet och upprepa samma sak 3 gånger. Koka upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de blir täckta. Lagen går fint att spara och använda till att ringla över desserter.

Kanderade apelsinskal.

Kanderade apelsinskal.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: