Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kanderade apelsinskal

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Kanderade apelsinskal.
Kanderade apelsinskal är perfekt att pigga upp desserten med! Prova till exempel att strö apelsinskalen över en chokladkaka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: cirka 50 minuter

Du behöver:

2 apelsiner

1 1/2 dl socker

2 dl vatten

1 msk ljus sirap

Gör så här:

Tvätta apelsinerna i ljummet vatten. Skär sedan skalet i långa tunna remsor, undvik att få med det vita som smakar beskt. Skär remsorna i tunna strimlor. Fyll en rymlig kastrull med vatten. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i cirka 5 minuter. Sila bort vattnet och upprepa samma sak 3 gånger. Koka upp socker, vatten och sirap i en tjockbottnad kastrull över låg värme till en lag. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de blir täckta. Lagen går fint att spara och använda till att ringla över desserter.

Kanderade apelsinskal.
Kanderade apelsinskal.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons