Kammusslor med parmaskinka och anislikör

Recept på kammusslor med parmaskinka och anislikör

Lyxa till det med kammusslor! Dessa kammusslor med salt parmaskinka och anislikör är svårslagna. Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
18 december, 2019

4 portioner

Du behöver:

4 klyftor vitlök

2 schalottenlökar

smör eller olja till stekning

8 skivor parmaskinka

400 g kammusslor

2 msk anislikör, t ex Pernod

1 knippe gräslök

Salt och peppar

Till servering:

Citronsaft och -skal

Rostat lantbröd

Gör så här:

  1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök fint.
  2. Stek i smör eller olja, tills löken blir glansig och genomskinlig.
  3. Skär parmaskinkan i mindre bitar och fräs ihop med lök i pannan.
  4. Stek kammusslorna i samma panna ett par minuter.
  5. Tillsätt anislikör och stek under omrörning tills likören ångat bort.
  6. Krydda med finhackad gräslök, salt, peppar och lite rivet citronskal.
  7. Droppa lite citronsaft över och servera med rostat bröd.
Recept på kammusslor med parmaskinka och anislikör

Kammusslor med parmaskinka och anislikör.

Av: Sanna Kekäläinen, Raisa Laine, Sari Sirén

Foto: Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Kammusslor med brynt smör och basilika

Ceviche på kammussla med lime och chili