Kammusslor med brynt smör och basilika

Recept på kammusslor med brynt smör och basilika

Lyxa till det med skaldjur! Dessa läckra kammusslor med brynt smör och friterad basilika är både festliga och smakrika.
13 december, 2019

4 portioner

Du behöver:

2 dl olja med neutral smak

1 kruka basilika

150 g smör

1 msk balsamico

1 msk kapris

Salt och nymalen svartpeppar

Smör till stekning

8 kammusslor

Garnering:

1/2 ekologisk citron, skalet

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en liten kastrull och fritera basilikabladen snabbt.
  2. Låt dem rinna av på dubbla lager hushållspapper.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Smält smöret i en kastrull, hetta upp så det blir brunt i färgen.
  5. Ta från värmen och blanda ner balsamico och kapris.
  6. Peppra lätt och ställ åt sidan.
  7. Torka kammusslorna torra genom att ”dutta” lite hushållspapper över dem.
  8. Salta lätt och stek i het stekpanna med lite smör.
  9. Låt dem hastigt få färg, steker du för länge blir de gummiliknande.
  10. Det är godare om de har lite rå kärna i mitten.
  11. Riv citronskalet fint.
  12. Fördela musslorna på assietter eller musselskal, skeda över brynt smör och garnera med friterad basilika och lite rivet citronskal.
Recept på kammusslor med brynt smör och basilika

Kammusslor med brynt smör och basilika.

Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen

Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Ceviche på kammussla med lime och chili