Halstrade kammusslor med blomkålspuré

Recept på halstrade kammusslor med blomkålspuré

Läckra halstrade kammusslor med ljuvlig blomkålspuré. Garnera med dragon och frasiga krutonger vid servering.
20 april, 2020

6 portioner

Tänk på! Grilla kammusslorna hett och snabbt, de får absolut inte bli överstekta och gummiaktiga.

Kammusslor med blomkålspuré:

½ stort blomkålshuvud

100 g smör

1 dl vispgrädde

Salt och svartpeppar

6 kammusslor

2 msk neutral rapsolja

Krutonger:

2 msk olivolja

1 skiva bröd, gärna mörkt rågbröd

Garnering:

1 knippe färsk dragon

Gör så här:

  1. Koka blomkålen mjuk i vatten.
  2. Slå bort vattnet och mixa blomkålen till en slät puré.
  3. Bryn smöret i en kastrull, tillsätt grädden och låt koka upp.
  4. Rör ner smörblandningen i blomkålspurén.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Vänd kammusslorna i rapsolja och grilla dem 30 sekunder på varje sida.
  7. Värm olivoljan i en stekpanna.
  8. Skär brödet i små tärningar och stek det gyllene.
  9. Fördela blomkålspurén i 6 små djupa skålar.
  10. Lägg kammusslor och krutonger ovanpå och garnera med färsk dragon.
Recept på halstrade kammusslor med blomkålspuré

Halstrade kammusslor med blomkålspuré

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Läcker sparris med stekta kammusslor och nötsmör

Kammusslor med parmaskinka och anislikör

Festlig ceviche med kammussla, lime och chili

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: