Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök

Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök

Bjud på blommig kalvtartar! Det senaspsvända köttet tillsammans med violer och picklad lök utgör en fantastisk smaksensation.
05 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

400 g fryst, tinad kalvfilé (vill du ha mer smak på köttet väljer du oxfilé)

1 msk senap

2 msk kapris

4 skivor inlagd rödbeta

3 msk hackad kruspersilja

3 äggulor

lite färskpressad citronsaft

salt och svartpeppar

picklad lök

4 bananschalottenlökar

1 dl vatten

1 dl ättika, 6 %

1 dl (100 g) rörsocker

Till servering:

rostat bröd

pepparrotsvisp

Garnering:

5 ätbara blommor, t ex penséer eller violer, eller örter

Så här gör du:

1. Börja med den picklade löken: Skala och halvera lökarna på längden. Koka upp vatten, ättika och socker. Lägg ner lökarna i lagen och låt dem sjuda med i några minuter. Ta från värmen och låt löken stå och dra i lagen i 30 minuter.

2. Hacka köttet så fint du vill ha det och vänd ihop med senap.

3. Hacka kaprisen, finhacka rödbetan och persiljan och vänd ner i hacket.

Blanda sist ner äggulorna, smaka av med lite citronsaft, salt och svartpeppar.

Forma till biffar och fördela på tallrikar.

Servera med den snabbpicklade löken, garnera med några ätbara blommor eller örter. Rostat bröd och pepparrotskräm eller -visp är gott till.

Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök

Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Tonfisktartar med avokado och sesam

Glaserad lax med picklad rödlök och tartarsås

Helgmeny med ärtsoppa, kalvstek och vit chokladblondie