Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Kall soppa på morot och paprika med rostade kikärter

01 jun, 2010
AvRedaktionen
Kall soppa på morot och paprika med rostade kikärter.
Supergod soppa som passar lika bra varm som kall. Gott och fräscht med massor av riven färsk ingefära. Toppa soppan med rostade kikärter. Hinner du inte göra egna kikärter, så fungerar det att byta ut mot rostade sojabönor eller solrosfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja (till stekning)

1 gul paprika

1 sötpotatis

1 stor morot

en liten bit röd spansk pepparfrukt

1 liter grönsaksbuljong

en bit färskriven ingefära

salt och nymalen svartpeppar

2 dl blötlagda kikärter (bör göras dagen innan)

några stjälkar färsk koriander

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och fräs någon minut i olja. Rör ned tärnad paprika, skalad tärnad sötpotatis och skalad, tärnad morot samt chili. Fräs ytterligare någon minut utan att det tar färg.

Häll på buljongen, täck med lock, sänk värmen och låt koka på svag värme i 20 min.

Mixa soppan direkt i kastrullen med stav-mixer. Smaka av med färskriven ingefära, salt och peppar.

Rosta under tiden de blötlagda, väl avrunna kikärterna i en stekpanna på spisen. Det brukar ta ca 10 minuter tills de är ätklara. Smaksätt med olivolja, salt, peppar och finhackad koriander. Toppa soppan med kikärterna vid servering.

Kall soppa på morot och paprika med rostade kikärter.
Kall soppa på morot och paprika med rostade kikärter.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons