Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor

  • AvRedaktionen
Pulled pork med kryddig coleslaw och sötpotatisklyftor.
Pulled pork är supergott att servera tillsammans med coleslaw och sötpotatisklyftor som här, men passar även bra i ett hamburgerbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

12 personer

Tid: 6 timmar + torrsaltning över natten

Tips! Påbörja matlagningen dagen innan du vill servera den här rätten. Torrsaltning över natten kommer nämligen att möra köttet och få det att smälta i munnen.

Du behöver:

4–5 kg fläskkarré eller picknickbog

1 tekopp strösocker

1 tekopp grovt havssalt

2 kg sötpotatis i tunna klyftor

olivolja

salt och peppar

Kryddig coleslaw:

800 g fänkål, ca 5 st (strimlad)

15 g finhackad dill

1 liten rödkål (strimlad)

1 rödlök (fintärnad)

2 röda paprikor (strimlade)

juice från 1 citroner + rivet skal

2 1/2 dl majonnäs

3 msk strösocker

1 msk tabascosås

Gör så här:

Lägg köttet, urbenat, rullat och bundet med steksnöre, i en stor gryta kvällen innan tillagning. Täck med socker och salt och blanda ordentligt.

Låt stå i kylen över natten, vänd gärna köttet ett par gånger under kylningen.

Nästa dag, sätt ugnen på 150°. Ta ut fläsket ur kylen och torka av det innan du lägger det i en gryta. Häll i 2 dl vatten och täck med folie. Låt fläsket rostas i ugnen i 5–6 timmar tills det blivit mört och faller isär.

Ta bort folien efter halva tillagningstiden och vänd på fläsket om ena sidan börjar se för mörk ut. Ta fläsket ur ugnen 1 timme innan servering, men låt det ligga kvar i folien för att hålla värmen.

Sätt ugnen på 220°. Blanda fänkål, dill, rödkål, lök, paprika och rivet citronskal. Vispa ihop citronsaft, majonnäs, socker, tabasco och lite krydda i en skål. Häll över salladen och blanda väl. Detta kan göras redan en dag i förväg och coleslawen kommer ändå att hålla sig krispig.

Häll olivolja, salt och peppar över potatisklyftorna och sprid ut dem på 2 bakplåtar. Ställ i ugnen i 30–40 minuter tills de blir gyllenbruna. Skiva eller dra isär köttet och servera tillsammans med potatis och coleslaw.

Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor.
Pulled pork med coleslaw och sötpotatisklyftor.

Av: Jennifer Joyce
Foto: David Munns

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!