Kaffegranité med limoncellogrädde

Recept på kaffegranité med limoncellogrädde

Julie Polar de Greeve
Kaffegranité med limoncellogrädde är kaffe och efterrätt i samma glas – en dessert för de vuxna!
24 augusti, 2021
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud

Kaffegranité med limoncellogrädde

Iskall kaffesorbet och krämig len grädde, succédessert som alla gillar!

Bjud på kaffegranité med limoncellogrädde
Julie Polar de Greeve

4 portioner

Du behöver:

1 dl snabbkaffepulver
1 liter kokande vatten
12 kardemummakapslar
1 ¼ dl socker

Limoncellogrädde:

5 dl vispgrädde
1 dl flytande honung + lite till servering
1 msk limoncello

Gör så här:

  1. Blanda kaffe och vatten, smaka av så du får rätt styrka på kaffet. Krossa kardemummakapslarna och ta bort skalet. Mortla kardemummafrön och socker i en mortel. Häll sockerblandningen i det varma kaffet och vispa tills sockret är upplöst. Låt kaffet svalna helt.
  2. Häll upp kaffet i en låg vid form och frys. Ta ut den då och då och skrapa runt i formen för att få fram iskristaller. Vispa grädden hårt och rör ner honung och limoncello. Ta ut kaffegranitén och skrapa ner den i fyra glas med hjälp av en gaffel. Lägg på en klick limoncellogrädde och ringla över lite extra honung.

Recept: Julie Polar de Greeve Foto: Julie Polar de Greeve, Stockfood/Europapress