Kaffeglass med kondenserad mjölk

Recept på kaffeglass med kondenserad mjölk
Foto Lene Samsø
Kombinera kaffet med kondenserad mjölk och vips du har en otroligt god glassdessert! Mums på maten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Kaffeglass med kondenserad mjölk

I Vietnam njuter man gärna av en kopp kaffe med söt, kondenserad mjölk i. Här har vi förvandlat kaffet till en glassdessert istället.

Avrunda middagen med en krämig kaffeglass med kondenserad mjölk
Foto Lene Samsø

4 portioner

Tid: 10 minuter + tid i frysen

Du behöver:

5 dl vispgrädde
½ vaniljstång
1 burk kondenserad mjölk, 397 g
½ dl kaffelikör
1 dl nybryggd espresso
1 tsk krossade espressobönor

Gör så här:

  1. Vispa grädden till ett mjukt skum.
  2. Dela vaniljstången och rör ihop fröna med kondenserad mjölk, likör och espresso. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i kaffekrämen. Häll glassmeten i en fryssäker bunke och ställ i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten.
  3. Servering: Portionera ut kaffeglassen i små skålar och strö över krossade ­espres­sobönor precis före servering.

Foto: Lene Samsø