Julskinka med kardemumma- och senapsgriljering

  • AvLena Söderström
Recept på julskinka med kardemumma- och senapsgriljering
Ingen jul utan skinka! Vad sägs om att testa en ny griljering? Vi gör den med smak av kardemumma och senap.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du en härligt god glöggmartini

Brand logo
Så gör du en härligt god glöggmartini

Julskinka med kardemumma- och senapsgriljering

Kardemumma­skorpor ger extra krydda till griljeringen.

Julskinka med kardemumma- och senapsgriljering
Lena Söderström

1 skinka

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 kilo kokt julskinka

Griljering:

1 äggula
3 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
3 msk rörsocker
1 msk potatismjöl
4 skorpor, med smak av kardemumma

Garnering:

2 blad färsk grönkål

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Skär bort svålen, men lämna gärna en fettkant.
  2. Griljering: Blanda äggula, senap, socker och siktat potatismjöl till en jämn smet. Finriv skorporna.
  3. Klicka ut griljeringen i mitten på skinkan och bred ut den i ett jämnt lager. Sikta över skorpmjölet.
  4. Sätt in skinkan mitt i ugnen. Griljera tills skinkan blivit gyllene, 10–15 minuter. (Passa noga så att den inte blir bränd.) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt och förvara kallt till serveringen.
  5. Skär skinkan i fina skivor inför serveringen. Garnera med grönkålsblad.

Foto: Lena Söderström