Julsangria med öl
Amaro di Angostura är en likör med smak av kanel, mörk choklad och den tydliga smaken av aromatisk bitter.
4–6 portioner
Du behöver:
1 skivat äpple
1 skivad apelsin
1 granatäpple
1 dl äppelcider
½ dl vodka
½ dl Amaro di Angostura
1 dl tranbär
2 kanelstänger
2 flaskor kylt julöl
Is

Glögg på nya sätt – 4 recept du måste testa
Gör så här:
- Ta fram en kanna, gärna en modell som rymmer 1 ½ liter. Skiva äpple och apelsin. Rulla och tryck på granatäpplet för att lättare få ut kärnorna, dela och gröp sedan ur med en sked. Ta bort alla vita hinnor.
- Häll i äppelcider, vodka och Amaro di Angostura i kannan lägg i kanelstänger och rör om.
- Lägg i apelsin och äppelskivor, tranbär och kärnorna från granatäpplet. Rör om med en träsked och tryck med skeden på apelsinerna för att få ut smakerna mer. Ställ i kylen.
- Precis innan servering tar du fram 2 flaskor välkylt julöl och häller i kannan. Smaka av och fyll eventuellt på med mer äppelcider.
- Servera i glas med is.
Foto: Linda Arvidsson, Betina Hastoft