Julsangria med öl och äppelcider

Julsangria med öl och äppelcider

LINA ARVIDSSON
Bjud på en fruktig julsangria med öl och äppelcider som en spännande fördrink till julbordet.
01 november, 2022
11 goda och lyxiga recept på julgodis
1:50

Efter reklamen: 11 goda och lyxiga recept på julgodis

(1:50)

Slå på ljud

Julsangria med öl

Amaro di Angostura är en likör med smak av kanel, mörk choklad och den tydliga smaken av aromatisk bitter.

Så blandar du en julsangria med öl
LINA ARVIDSSON

4–6 portioner

Du behöver:

1 skivat äpple
1 skivad apelsin
1 granatäpple
1 dl äppelcider
½ dl vodka
½ dl Amaro di Angostura
1 dl tranbär
2 kanelstänger
2 flaskor kylt julöl
Is

Glögg på nya sätt – 4 recept du måste testa

Gör så här:

  1. Ta fram en kanna, gärna en modell som rymmer 1 ½ liter. Skiva äpple och apelsin. Rulla och tryck på granatäpplet för att lättare få ut kärnorna, dela och gröp sedan ur med en sked. Ta bort alla vita hinnor.
  2. Häll i äppelcider, vodka och Amaro di Angostura i kannan lägg i kanelstänger och rör om.
  3. Lägg i apelsin och äppelskivor, tranbär och kärnorna från granatäpplet. Rör om med en träsked och tryck med skeden på apelsinerna för att få ut smakerna mer. Ställ i kylen.
  4. Precis innan servering tar du fram 2 flaskor välkylt julöl och häller i kannan. Smaka av och fyll eventuellt på med mer äppelcider.
  5. Servera i glas med is.

Foto: Linda Arvidsson, Betina Hastoft