Julköttbullar med salsiccia
- AvLena Söderström
Ge julens köttbullar ett lyft med salsiccia! Inte bara blir de extra saftiga, de får även djupare smak.
Julköttbullar med salsiccia
Salsiccia gör köttbullarna extra saftiga och ger en härlig smaktwist.
6 bufféportioner
Tid: 45 minuter
Du behöver:
200 g färska, råa korvar t ex salsiccia med fänkål eller rosmarin
1 litet ägg
1 kokt kall potatis, grovriven
3 msk gräddfil
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g nötfärs
2 msk raps- eller majsolja
Flingsalt
1 kvist färsk rosmarin, plockade blad
Gör så här:
- Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen.
- Blanda salsiccia, ägg, potatis, gräddfil, salt och peppar i en bunke. Blanda i nötfärsen snabbt, bara tills allt blir välblandat. Gör ett stekprov.
- Forma färsen till jämna, fina bullar på vattensköljd skärbräda.
- Bryn bullarna, inte för många åt gången i oljan. Skaka pannan så att de får fin färg runt om. Minska sedan värmen, lägg alla köttbullar i pannan och efterstek dem utan lock i ca 8 minuter. Lägg i en skåloch toppa med flingsalt och rosmarin vid serveringen.
Foto: Lena Söderström
