Julköttbullar med salsiccia

  • AvLena Söderström
Recept på köttbullar med salisiccia
Ge julens köttbullar ett lyft med salsiccia! Inte bara blir de extra saftiga, de får även djupare smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du en läskande Negroni

Brand logo
Så gör du en läskande Negroni

Julköttbullar med salsiccia

Salsiccia gör köttbullarna extra saftiga och ger en härlig smaktwist.

Julköttbullar med salsiccia
Lena Söderström

6 bufféportioner

Tid: 45 minuter

Du behöver:

200 g färska, råa korvar t ex salsiccia med fänkål eller rosmarin
1 litet ägg
1 kokt kall potatis, grovriven
3 msk gräddfil
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g nötfärs
2 msk raps- eller majsolja
Flingsalt
1 kvist färsk rosmarin, plockade blad

Gör så här:

  1. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen.
  2. Blanda salsiccia, ägg, potatis, gräddfil, salt och peppar i en bunke. Blanda i nötfärsen snabbt, bara tills allt blir välblandat. Gör ett stekprov.
  3. Forma färsen till jämna, fina bullar på vattensköljd skärbräda.
  4. Bryn bullarna, inte för många åt gången i oljan. Skaka pannan så att de får fin färg runt om. Minska sedan värmen, lägg alla köttbullar i pannan och efterstek dem utan lock i ca 8 minuter. Lägg i en skåloch toppa med flingsalt och rosmarin vid serveringen.

Foto: Lena Söderström