Jordgubbssoppa med vaniljgrädde

Recept på jordgubbssoppa med vaniljgrädde

Betina Hastoft
En kall jordgubbssoppa som dessert är inte alls så dumt som det låter. En klick vaniljgrädde balanserar ut de syrliga bären och svalkar en varm dag.
28 maj, 2021
0:58

Efter reklamen: Mojitoglass

(0:58)

Jordgubbssoppa med vaniljgrädde

Testa en soppa till dessert, svalkande och somrigt!

Så gör du jordgubbssoppa med vaniljgrädde
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 vaniljstång
6 dl vatten
½–1 dl strösocker
300 g jordgubbar
300 g hallon
100 g röda vinbär
1 dl torrt vitt matlagningsvin
8 myntakvistar

Vaniljgrädde:

½ vaniljstång
2 dl grädde
2 msk florsocker

Till servering:

Citronmeliss

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg dem tillsammans med stången, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Låt svalna.
  2. Mixa jordgubbar, hallon och röda vinbär tillsammans med vaniljlagen och vin i en blender till en slät soppa.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde, vanilj och florsocker och vispa grädden hårt. Servera till soppan tillsammans med citronmeliss.

Recept: Line Holt Nielsen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Friskt och lätt – så gör du en rabarber- och äppelsoppa

Perfekt för en ljummen vårkväll!

Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap

Den här cheesecaken är en riktig höjdare!

Marinerade bär med vaniljgrädde

Marinera bären i en lag av honung och citron.