Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Jordgubbsfriand

26 jun, 2015
AvRedaktionen
Jordgubbsfriand.
Friand är den franska versionen av muffins. Mandelmjölet gör dem extra nötiga och saftiga. Mycket mumsigt! Här har vi fyllt dem med jordgubbar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

6 äggvitor

185 g mjukt smör

125 g mandelmjöl

75 g vetemjöl

150 g socker

1 ask jordgubbar (i småbitar)

smör till formarna

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggvita, smör, socker, mandelmjöl och vetemjöl till en slät smet. Smöra en muffinsplåt och klicka i lite smet i varje. Tryck ner några jordgubbsbitar och grädda i ugnen i ca 8–10 minuter.

Jordgubbsfriand.
Jordgubbsfriand.

Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons