Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Jordgubbscurd med vanilj – passar till allt

10 jan, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Recept på jordgubbscurd med vanilj
Betina Hastoft
Curd är ett tillbehör som passar till i stort sett allt – ha det på scones eller i bakverk. Gör din egna lite extra jordgubbscurd och ät med nybakade scones.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Jordgubbscurd med vanilj

Curden kan också användas som smaksättning i kakor eller tårtor.

Så gör du din egen lyxiga jordgubbscurd med vanilj
Betina Hastoft

3 dl

Du behöver:

500 g jordgubbar
2 dl socker
1 vaniljstång
3 msk vatten
2 ägg
40 g rumsvarmt smör

Gör så här:

  1. Ansa och skär jordgubbarna i småbitar. Lägg dem i en kastrull och strö över 1 dl socker, låt dra i5 minuter. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, rör ner dem i grytan tillsammans med vatten och stång.
  2. Koka upp blandningen och låt småputtra i 10 minuter på svag värme. Sila blandningen ner i en skål, lyft ut vaniljstången.
  3. Knäck äggen i den tomma kastrullen och tillsätt det resterande sockret. Vispa upp med en gaffel och häll tillbaka jordgubbssaften i kastrullen och värm upp tills det nästan kokar. Smält smöret i curden, lite i taget, och häll sedan upp curden i en skål. Låt stå kallt i 10 minuter, smaka sedan av med eventuellt mer socker.
  4. Vispa curden slät och luftig med elvisp. Häll upp i väl rengjord glasburk. Förvara kallt.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons