Jordgubbschips

  • AvRedaktionen
Jordgubbschips.
Om det, mot all förmodan, skulle bli jordgubbar över kan du göra dessa underbara chips som passar perfekt till ostbrickan eller i morgonfilen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Tid: 5 minuter + 15 timmar i ugn

Du behöver:

färska jordgubbar

Gör så här:

Skiva jordgubbarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt dem i ugnen på 50° varmluft och ha luckan lite på glänt i cirka 15 timmar. Låt gärna jordgubbarna eftertorka några dagar på ett varmt och luftigt ställe. Förvara dem sedan i små papperspåsar, tätt och kompakt, tryck ihop så hårt så luften går ur. Försegla med maskeringstejp och lägg en plastpåse om. Eller lägg dem i mindre burkar av färgat glas och med tättslutande lock. Förvara gärna svalt men inte i kyla.

Jordgubbschips.
Jordgubbschips.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson